Scholieren in Genk zijn het duidelijk niet eens met regenboogvlag.

De regenboogvlag, ook wel bekend als de LGBT-vlag of de Pride-vlag, staat voor mensen die op hetzelfde geslacht vallen of graag van geslacht willen veranderen of veranderd zijn en hun rechten. Elk van de zes kleuren op de vlag heeft een symbolische betekenis: Rood staat voor leven. Oranje staat voor genezing. Geel staat voor zonlicht. Groen staat voor natuur. Blauw (of turquoise in sommige versies) staat voor kunst. Violet staat voor menselijke geest.

De vlag werd voor het eerst ontworpen door Gilbert Baker in 1978. Het was een symbool van de rechtenbeweging en is sindsdien een wereldwijd symbool geworden voor LGBT trots en LGBT rechten. Deze jongeren uit Genk waren duidelijk niet eens met de actie van een meid die ervoor opkwam. Mensen op het internet kunnen nog amper geloven dat dit Belgie is. Hoe denken jullie erover? Bekijk de beelden hieronder: