Gast weet wel wat hij moet vragen als hij Patricia Paay bij een feestje ontmoet

Patricia Paay is een Nederlandse zangeres, televisiepersoonlijkheid en voormalig model, geboren op 7 april 1949 in Rotterdam. Ze begon haar carrière in de jaren 60 als model en werd later bekend als zangeres met hits zoals “Je bent niet hip” en “Who’s That Lady With My Man”. Ze was ook regelmatig te zien op televisie als gastvrouw en deelnemer aan diverse shows.

In 2017 ontstond er veel ophef in Nederland rondom Patricia Paay vanwege een video die was gelekt op internet. In de video was te zien hoe Paay dingen deed met een man en hoe ze werd geloost op haar gezicht. De video ging viraal op sociale media en zorgde voor veel verontwaardiging en discussie. Paay stapte naar de rechter om de verspreiding van de video te stoppen en om schadevergoeding te eisen van de persoon die de video had gelekt. De zaak leidde tot veel media-aandacht en publieke discussie over privacy en online shaming. Nou krijgt ze nog altijd best wat opmerkingen over haar heen. Deze gast dacht wel even een belangrijke vraag te kunnen stellen.