Dronken gast blaast hand op met vuurwerk maar blijft lachen en drinkt zijn biertje rustig op tijdens feestje

Het is alweer bijna oud en nieuw en dat betekend dat er weer gedronken kan worden en weer vuurwerk afgestoken mag worden. Echter word het niet echt aangeraden om deze twee in combinatie te doen. Drinken en vuurwerk afsteken is een onveilige combinatie omdat alcohol invloed kan hebben op je reactievermogen, coördinatie en oordeel. Als je dronken bent, ben je minder alert en heb je minder controle over wat je doet, wat het risico op ongevallen verhoogt.

Bovendien kan vuurwerk gevaarlijk zijn, zelfs als je nuchter bent. Als je alcohol hebt gedronken, ben je echter nog kwetsbaarder voor ongevallen en kun je gemakkelijker fouten maken bij het afsteken van vuurwerk. Het is daarom het beste om te wachten tot je nuchter bent voordat je vuurwerk afsteekt, zodat je in staat bent om op een veilige manier te handelen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Deze gast nam dat met een korreltje zout op een feestje. Let op wat er vervolgens gebeurd. Bekijk de beelden hieronder: