Politiemotor in Duiven wordt door twee jongens van zijn motor afgetrapt in Ninja stijl

Een motoragent is donderdagavond mishandeld door twee minderjarige jongens in Duiven. De jongens zijn opgepakt op verdenking van poging tot zware mishandeling. De 17-jarige eigenaar van de scooter zit nog vast, een 16-jarige jongen is vrijgelaten maar moet zich later voor de kinderrechter verantwoorden.

De agent voerde rond 21.35 uur een controle uit op station Duiven, volgens de politie een bekende locatie van overlast. Bij het station was een grote groep jongeren aanwezig. De motoragent wilde een scooterrijder controleren op de kruising van de Heideanjer en de Paardenbloem, vlak bij het treinstation. De bestuurder ging er echter vandoor. Een korte achtervolging door de wijk eindigde op hetzelfde kruispunt. Toen de agent de scooter klemreed, kwam de bestuurder ten val. De scooterrijder keerde zich volgens de politie toen tegen de agent. Met een trap tegen zijn borstkas schopte de jongen de agent van zijn motor. De motor viel, maar de agent bleef overeind. De scooterrijder ging er daarna vandoor. Bekijk de beelden op de volgende pagina: