12 jarig Nederlands jongetje gister overleden door gebruik van klaphamer. Dit is wat er gebeurd als je het onder een tent doet

In Haaksbergen is een jongen van twaalf jaar oud overleden als gevolg van een incident met magnesiumpoeder. Een andere jongen van 11 raakte zwaargewond. De politie heeft een man aangehouden.

De twee maakten deel uit van een groepje van drie jongens. De kinderen waren omstanders en niet zelf met vuurwerk bezig, zegt de politie. Agenten hebben eerste hulp verleend tot de komst van ambulances.

Het incident speelde zich af op de Albert Cuyplaan in de Overijsselse gemeente. Een man zou met een zogenoemde klaphamer op magnesiumpoeder hebben geslagen, iets dat overigens niet illegaal is en niet onder de vuurwerkwetgeving valt. De man die de klaphamer zou hebben bediend, is aangehouden op verdenking van dood door schuld.

Op de volgende pagina kan je zien wat voor effect het heeft als je onder een tent staat en gebruik maakt van een klaphamer.