Zestal gearresteerd wegens niet dragen van mondkapje in winkels in Nunspeet

De politie heeft in het winkelcentrum van Nunspeet zes mondkapweigeraars opgepakt. De groep wilde in de winkels geen mondkapje dragen. Het gaat om vier volwassenen en twee minderjarigen uit Nunspeet en Harderwijk.
De politie kreeg zaterdag meerdere meldingen. Het gezelschap wilde de mondkapjes na opmerkingen van winkelpersoneel niet opdoen. De groep ging de winkel uit, nadat het personeel aangaf de politie te bellen.

Een van de mannen was bereid mee naar het bureau te komen echter vond hij het niet terecht dat hij in de boeien moest. Daarom kwam hij in verzet. ”Het is toch niet normaal dat je in de boeien moet voor het niet dragen van mondkapjes?” Ook brengen zij de politie ten laste dat ze onnodig ”veel” geweld zouden hebben gebruikt. Wat is jullie mening? Bekijk de beelden op de volgende pagina: