Carbid schieten gaat helemaal fout

Bijna iedereen weet wel wat carbidschieten is. Voor die enkeling die het niet weet, leg ik het even kort uit. Carbid schieten vindt met name plaats rond oud en nieuw. Met donderende knallen wordt het oude jaar uit geknald.
Van oorsprong is het carbid schieten bedoelt om “kwade geesten” te verdrijven. De mega harde knallen worden geproduceerd door een paar brokken carbid in bijvoorbeeld een melkbus in contact met water te brengen. Dan wordt de melkbus met een bal of een deksel afgesloten. Na een paar seconden gewacht te hebben zodat zich gas kan ontwikkelen in de bus, wordt de melkbus ontstoken. Met een oorverdovende knal wordt de bal of het deksel van de melkbus geschoten. Dat is carbid schieten.

Nou is dat natuurlijk ook hartstikke gevaarlijk als je het in een woonwijk doet. Al dachten deze boeren dat ze wel goed zaten ging het alsnog enorm mis. Bekijk de beelden op de volgende pagina: