Voortvluchtige T.Y. geeft zichzelf na 15 maanden aan bij het politiebureau met een livesessie

Op de beelden is te zien dat de rapper met twee anderen een politiebureau inloopt. Eerst zegt hij nog: “We kunnen gewoon weer weggaan.” Even later laat een vriend van hem aan de receptioniste weten dat T.Y., echte naam Tyrece B., gezocht wordt, waarop de agent zijn identiteitsbewijs vraagt.

Als agenten zijn identiteit aan het controleren zijn, zegt een vriend nog in de camera ‘dat hij het lang heeft volgehouden’. Volgers van de livestream vragen zich al die tijd vooral af ‘waar de rapper mee bezig is’ dat hij zich zomaar aangeeft. Even later gaat de livestream uit en wordt hij meegenomen.

De politie meldt dat de 21-jarige Amsterdammer is aangehouden en later zal worden gehoord. Op donderdag 25 november wordt hij aan de rechter-commissaris voorgeleid. Bekijk de beelden op de volgende pagina: