Politie ziet drie gasten vluchten en klemt ze in. Wat de politie agent vervolgens doet gaat als een lopend vuurtje rond

De politie heeft vrijdagavond zowel waarschuwingsschoten als gerichte schoten gelost tijdens rellen op de Coolsingel in Rotterdam. Zeker zeven gewonden kunnen in verband worden gebracht met de schoten, laat de politie weten. Ook aan de kant van de politie zijn gewonden gevallen. De rellen ontstonden tijdens een betoging tegen de kabinetsplannen voor een 2G-beleid. De politie heeft minimaal twintig aanhoudingen verricht, maar verwacht dat dit aantal nog zal oplopen.

Gisteren werd het noodbevel tot 05:30 afgekondigd, iedereen moest naar huis en anders kon je of rake tikken verwachten of mee naar het politie bureau. De politie maakte dus echt geen grappen. Deze drie vluchtende gasten kregen een achtervolging van de politie en de agent moest ze even een lesje leren. Bekijk de beelden op de volgende pagina: