Bizarre beelden ergens uit Nederland waar twee bontkraagjes een Poolse man van 26 met opzet aanrijden

Het politieonderzoek naar de dodelijke aanrijding in Blerick is nog in volle gang. Uit bewakingsbeelden blijkt dat twee jongens op een scooter maandag van achteren zijn aangereden door een automobilist. De 26-jarige Bartek overleefde dat niet. Een dag later is de buurt nog van slag. “Een jongen dood. Triest, heel erg triest.” Zwarte sporen van banden, witte belijningen, bosjes bloemen en kaarsjes zijn dinsdag de stille getuigen van het fatale ongeluk dat zich maandagmiddag rond 17.30 uur voltrok op de Burgemeester Gommansstraat in Blerick, een stadsdeel in het Limburgse Venlo.

Met een flinke snelheid knalde een auto tegen de achterkant van een scooter waarop Bartek en zijn vriend Berto (20) zaten. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar de hulp mocht niet meer baten: Bartek bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. Berto werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, het is nog altijd onduidelijk hoe hij er nu aan toe is.

Na het ongeluk gingen de twee inzittenden van de auto ervandoor. De mannen van 20 en 21 jaar werden dinsdagmiddag opgepakt. Of er opzet in het spel was wordt nog onderzocht, maar voor de buurt is het duidelijk. “Wat bezielt je om zoiets opzettelijk te doen”, vraagt een oudere buurtbewoner zich hardop af. Op de beelden op de volgende pagina blijkt toch dat het opzettelijk gedaan is.