Heel slecht nieuws voor Peter Gillis en zijn vakantieparken

Multimiljonair Peter Gillis, bekend van het SBS-programma Familie Gillis: massa is kassa, ligt onder vuur in België. Karel Wieërs, wethouder van de Belgische stad Lommel, start een procedure om alle banden met de Oostappen Groep van Gillis te verbreken. Of te wel de wethouder is bezig om Peter van zijn eigen park af te gooien.

Een kleine drie jaar zit Wieërs al om tafel met de vakantieparkenmagnaat. Er zijn flink wat problemen op de vakantieparken Blauwe Meer en het Parelstrand, zei hij eerder al tegen het Eindhovens Dagblad. De onenigheid gaat onder meer over de kwaliteit van wonen die niet deugt tot gedoe met arbeidsmigranten. Dat laatste maakte Gillis eerder al mee op zijn voorbeeldpark Prinsenmeer in Ommel.

Daarnaast is er een juridische strijd met de gemeente (net over de grens bij Valkenswaard) over  erfpachtconstructies. Volgens de wethouder heeft Gillis verzuimd een verlenging van negen jaar aan te vragen bij het stadsbestuur voor park Blauwe Meer. Op de volgende pagina kan je beelden zien waarom Peter Gillis zo onder vuur is genomen.