Het bewijs dat Nijlpaarden de gevaarlijkste dieren van Afrika zijn

Een nijlpaard is gevaarlijker dan dat veel mensen denken. Een nijlpaard wordt gezien als een van de gevaarlijkste dieren. Dit komt door de volgende redenen: Nijlpaarden zijn zwaar, maar kunnen wel hard rennen. Op hun snelst halen ze een snelheid van wel 45 km per uur! Het nijlpaard eist veel menselijke slachtoffers. Het is voor mensen onverstandig om tussen een nijlpaard en het water te komen. Als een nijlpaard zicht onveilig voelt, zal hij ter bescherming terugrennen naar het water.

Tijdens deze weg, rent hij over en door alles heen wat hij tegenkomt. Een nijlpaard kan door veel dingen heen bijten met zijn grote tanden, bijvoorbeeld huid en hout. Deze tanden zet hij dan ook vaak in tijdens een gevecht met andere dieren. De beelden op de volgende pagina tonen aan waarom de Nijlpaarden als de gevaarlijkste dieren uit Afrika worden gezien.