Prinses Amalia gespot met een bontkraagje als vriend

Het moment waar het hele land op zat te wachten… Of niet? De zeventienjarige kroonprinses Amalia zou voor het eerst zijn gespot met een jongen. Is deze jongen het vriendje van de aanstaande koningin van Nederland?

Amalia is naast de kroonprinses van Nederland ook een ‘normaal’ meisje van zeventien jaar oud. De geruchten gaan al langer dat ze een vriendje aan de haak zou hebben geslagen.

Met het stijgen der jaren wordt de vraag of onze kroonprinses al dan niet een vriendje heeft, het nationale gezelschapsspel. Immers, haar droomprins, is uiteindelijk zomaar ook onze prins…

Heeft de prinses inderdaad een vriendje? Bekijk de video hieronder en oordeel zelf!

Gespot
Op TikTok verscheen een video waarop de prinses te zien zou zijn. De TikTokker filmt een jongen en een meisje die in Den Haag over straat lopen, en beweert dat dit Amalia en haar nieuwe vriendje zouden zijn. Van de beelden is dat echter niet af te lezen. Het meisje op de video lijkt mogelijk op Amalia, maar de gezichten zijn niet enorm herkenbaar op de video. Zou het om onze kroonprinses gaan?

Wil Amalia aanspraak blijven maken op de troon dan moet ze voor een eventueel huwelijk toestemming vragen aan het parlement. Hierdoor wordt één medeprins van Amalia’s leeftijd uitgesloten voor haar: zij mag volgens de regels niet met hem trouwen.

Het gaat om haar leeftijdsgenoot prins Gabriël van België. Volgens een Belgisch decreet zou het verboden zijn dat een lid van de Belgische koninklijke familie trouwt met een lid van het Nederlandse koningshuis.

Dit betekent dat zowel Amalia als haar zussen Alexia en Ariana niet in het huwelijksbootje mogen stappen met de koningskinderen van onze buren.