Nederlandse Mercedes en BMW eigenaar doen wedstrijdje

Elk jaar weer strijden BMW en Mercedes-Benz om te titel van grootste premium-automerk. Die claim maakt aandeelhouders nu eenmaal gelukkig. Vooral de combinatie met de term ‘premium’ garandeert een aardige operationele marge. Een element waar niet-premium autobouwers wel eens moeite mee hebben. De meeste merken geraken niet verder dan 5 procent. Onder deze twee Duitsers ligt die norm eerder op het dubbele.

Nou hebben ook de twee auto liefhebbers vaak een discussie over welke auto het snelst is of het best is. Deze twee Nederlanders namen de som op de proef en besloten maar eens even een wedstrijd te doen wie het meest kracht heeft. In de ene hoek hebben we een Mercedes met 270 pk onder de motorkap en in de andere hoek een BMW met 240 pk. Dat resulteerde in mooie beelden.