Strandwacht leert lesje aan toeristen die hun peuken achteloos op het strand weggooien

Op het strand willen we allemaal plezier hebben, genieten van het mooie weer en ontspannen … Niemand stapt graag in een sigarettenpeuk of een stuk afval. Helaas aarzelen sommigen niet om het strand als een persoonlijke prullenbak te gebruiken.

Luca Sestri is strandwacht op het strand van Santa Reparata in het Italiaanse Santa Teresa. Hij werd sommige bezoekers zo zat, dat hij ze een lesje besloot te leren, schrijft Le Corriere.

De strandwacht nam een megafoon en herinnerde ongemanierd strandbezoekers eraan hun sigarettenpeuken niet in het zand weg te gooien, aangezien het 12 jaar duurt voordat ze zijn vergaan. Zijn ‘tirade’, gepost op Facebook, ging meteen viraal.

“Dit strand is een geschenk van de natuur, maar het verdient respect. Ik doe een beroep op rokers die hun peuken op het zand achterlaten. Dat is niet goed, want dat doe je thuis ook niet. Kom langs en ik zal je een asbak geven. Een fijne dag en laten we samen het strand respecteren,” riep Luca naar de rokers.

Zijn boodschap kon op veel applaus rekenen.

Bekijk hieronder de clip van Luca en vergeet deze niet te delen. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat mensen constant hieraan herinnerd moeten worden, gooi nooit afval weg in de natuur!