Beelden duiken op van kopschoppers op Mallorca

De Spaanse politie wil alle negen verdachten van het doodschoppen van de 27-jarige Carlo op Mallorca laten oppakken en laten overleveren naar Spanje. Zo is justitie in Spanje de afgelopen dagen druk bezig geweest om de juiste namen aan de beschikbare camerabeelden te plakken, om geen fouten te maken in de rechtshulpverzoeken aan de Nederlandse politie.

De negen mannen maakten deel uit van een grotere groep van twaalf jongeren die na de mishandeling eerder naar Nederland vluchtte. Dertien jongeren gingen in de vroege uren van 14 juli voorbijgangers te lijf aan het strand en vielen ook een groepje van vijf landgenoten aan. De vijf raakten gewond en een in elkaar gezakt slachtoffer werd ook tegen het hoofd geschopt.

Deze 27-jarige man uit Waddinxveen overleed zondag in een ziekenhuis als gevolg van het opgelopen hersenletsel. De Nederlandse verdachten zouden proberen te onderhandelen over hun overgave.