Agent tegen de vlakte gaan slapen door verdachte

Almere, altijd gezellig. En dus ook gistermiddag, waarbij een brand in een woning is uitgedraaid op een vechtpartij tussen een agent en de vader van een baby. De vader moest door de rookontwikkeling naar het ziekenhuis. Een agent werd ook nog eens k,0 geslagen en daarop greep de politie hard in. Deze beelden zijn naar Omroep Flevoland gestuurd door een familielid van de verdachte. Op de beelden is te zien hoe de man wordt vastgehouden door twee agenten.

Een derde agent loopt op de verdachte af, geeft hem een vuistslag op zijn hoofd, stompt hem tweemaal in zijn maag en geeft hem een knietje. De agent die de klappen uitdeelt wordt daarna aangesproken door een collega. Niet veel later, als de verdachte wordt afgevoerd, loopt de agent weer op hem af. De agent lijkt iets tegen de verdachte te zeggen. Volgens een politiewoordvoerder was de verdachte zeer geëmotioneerd en wilde hij de vermoedelijke veroorzaker van een woningbrand aanvallen. Een agent trachtte dit te voorkomen en kreeg een vuistslag in zijn gezicht. De man moest door meerdere agenten onder controle worden gebracht waarbij enkele agenten genoodzaakt waren om geweld toe te passen.

Volgens de politie geeft de video niet het volledige beeld weer van wat er zich zaterdagavond heeft afgespeeld. Ook de 37-jarige onderbuurman van de baby is opgepakt. Hij zou de brand hebben aangestoken. Volgens de oma van de baby is de man niet in orde en zouden er in die woning ook drugs rondgaan.