Buren van Syrische gezin vertellen wat er echt gebeurde

Vorige week domineerde een burenruzie in Heerlen het nieuws. Een Syrisch gezin werd namelijk geterroriseerd door hun buren en legde dit vast. Sindsdien werden kijkers van de video zo boos dat de buren moesten onderduiken. Nu vertellen de buren hun kant van het verhaal.

Burenruzie

Op de eerste beelden zagen we hoe het Syrische gezin onder andere werd aangevallen door een hond en met waterpistolen vol chloor. De beelden gingen viraal en heel Heerlen stond een tijdje op zijn kop. De ‘daders’ in het filmpje moesten hierdoor onderduiken, maaar delen nu hun kant van het verhaal met Youness Ouaali.

Verhaal

Volgens de buren klopt er helemaal niets van het racistische beeld dat er geschetst wordt. Volgens hun waren de Syriers juist al hun buren tot last. Ze zouden onder andere spullen van de overbuurvrouw hebben gestolen