Boze gast draait door als hij mondkapje moet dragen in tankstation in Doetinchem

Zo boos worden dat je een vol blikje frisdrank met een flinke vaart naar het hoofd van een 76-jarige tankstationmedewerker gooit, voor een man bij een pompstation in Doetinchem was het reden genoeg toen er werd gevraagd of hij een mondkapje wilde dragen in de winkel.

Omdat de man niet mee wil werken aan de regels pakt de medewerker het drinken dat de man wilden afrekenen. Omdat het dragen van mondkapjes sinds 1 december verplicht is in openbare ruimtes en winkels is de boodschap duidelijk: geen mondkapje, geen drinken. De man pikt dit niet en wordt boos op de pompmedewerker.

Even lijkt het erop dat de man zijn verlies neemt en de winkel verlaat, maar vlak voordat hij naar buiten stapt pakt hij een blikje frisdrank uit de koelvitrine en gooit het met een flinke vaart naar de kassa. Het blikje mist een klant maar ternauwernood en raakt vervolgens het coronascherm. Door de klap spat een deel van het scherm uit elkaar. De medewerker achter de kassa weet net op tijd weg te duiken. De agressieveling kijkt nog even achterom als hij vervolgens de winkel uitloopt.