Zó pakt Roemenië mondkap-weigeraars in de metro aan!

In veel plekken in Nederland, zoals openbare gebouwen, is het dragen van een mondkapje nog niet verplicht, maar wel aangeraden. In het openbaar vervoer zoals metro’s en bussen wel. Dit omdat het een afgesloten ruimte is waar mensen dicht op elkaar zitten of staan. Nog steeds zie je her en der van die sneuneuzen die hun mondkapje niet opzetten of stiekem van hun bakkes aftrekken wanneer ze eenmaal zitten. Dara staan uiteraard boetes op, maar heel veel controles zijn daar niet voor. Dat kost gewoonweg teveel geld. De mensen erop aanspreken kan, maar het is vaak niet het soort volk waar je een pittige discussie mee wil hebben op dinsdagmorgen opweg naar werk. In Roemenië pakken ze het anders aan.

Roemenië pakt mondkap-weigeraars aan

Ook in Roemenië zijn de besmettingen flink aan het toenemen. De laatste cijfers geven 8.651 nieuwe besmettingen aan op 4 november. Dit is op een bevolking van 19 miljoen. Maar er schijnen behoorlijk wat mondkap-weigeraars te zijn in het land. Dus de politie is maar even op controle gegaan, en dat gaat er ietsjes anders aan toe dan hier: