Vader demonstreert tegen mondkapjes op school van zoontje

In het Friese stadje Wolvega werd een vader vanochtend van een school weggehaald, dit was omdat hij en paar andere ouders actie wilden ondernemen tegen hun kinderen die mondmaskers droegen.

Vanaf vandaag zijn middelbare scholieren sterk aangeraden om een mondbeschermer te dragen in de gangen. Het Linde College in Wolvega besloot dit advies op te volgen. Maar daar waren sommige ouders waaronder Martin Mourik het niet mee eens. Via live streams op Facebook riep hij op om vanmorgen op school te demonstreren. Zijn doel is om de mondmaskers af te schaffen. Hij gebruikte daarbij woorden als ‘kindermisbruik’. De politie kwam er snel ter plaatse om er een stokje voor te steken, later werd hij meegenomen door de politie. Hieronder de gemaakte beelden: