Familie komt eff verhaal halen bij de Politie

Geplaatst door Melanie Jasmine op Facebook om 16:08

POLITIE ZUTPHEN,

Mijn jongste broer is vandaag met zijn vrienden wezen zwemmen in zwembad Almen.
Ze deden bommetjes in het zwembad wat achteraf verboden bleek waarop de politie werd gebeld.
Vervolgens hebben ze mijn broertje en een vriend hardhandig! aangehouden en zwaar mishandeld. Mijn broertje heeft een nierziekte en ze hebben hem hardhandig in zijn nieren gedrukt met hun knieën, en met 35 graden op het hete asvalt gehouden. Zijn vriend is er ook ernstig aan toe.
Mijn moeder hoort dit vervolgens en is naar het politiebureau gegaan om verhaal te halen en te kijken hoe het met haar zoon gesteld is, samen met mijn tante en mijn oudste broer.
Er waren al wat vrienden die over de toeren waren van het voorval. De ouders en een opa en oma van de 2 toegetakelde jongens werden niet gehoord en in hun gezicht uitgelachen.

Reactie over de toestand van mijn broertje ivb met zijn ziekte, bleef uit. Ze bleven dus wachten en ondertussen werd er veel versterking gebeld.

De versterking kwam aan en reed in op de groep waar mijn oudste broer in stond en hij werd aangereden.
Er werden wapenstokken getrokken en verzocht om weg te gaan.
Maar mijn moeder had nog steeds geen antwoord op haar vraag, en de opa en oma van die andere jongen ook niet.

De opa en oma vroegen een verklaring voor dit incident.
Waarop de oma werd toegetakeld met een wapenstok, de vrouw gilde door merg en been.
Toen zei mijn oudste broer moet dit?!! Om oude mensen zo toe te takelen? De agent begint wat stoer te praten en mijn moeder wil mijn broer meenemen en terwijl ze WEGLOOPT word er vol met pepperspray gespoten op mijn moeder!
Waarop mijn broer de agent nog wilde slaan, maar tefegeefs.
Mijn moeder werd hardhandig naar de grond gewerkt door 4 of 5 agenten, hierop reageerde de groep geschrokken en en rende van het terrein. Ook probeerde ze willekeurige mensen te slaan die al wegliepen.

Nou petje af Politie zutphen! Hier is nog niet het laatste over gezegd!!!
Hardhandig onnodig politie geweld!!

Edit: De agent gaf aan dat hij sprayde omdat mijn broer hem wilde slaan. Zoals jullie kunnen zien was het andersom. Dit is ook duidelijk te zien.

Edit: Mijn jongste broer is inmiddels vrij, gaat naar omstandigheden goed. En dat voor een indentiteitskaart 🤷🏻‍♀️

Edit: mijn broertje had niks temaken met de “bommetjes” in het zwembad. Dit was een andere groep jongeren. De reden was dat hij zich niet kon legitimeren. (Zijn paspoort had vertraging opgelopen bij het consulaat i.v.b met covid.)

Video1: vriend van mijn broertje
Video2: mijn broertje die 15 min lang op de hete grond word gehouden.
Video3: filmpje waarop mijn moeder gepeppersprayed word. Graag delen!!!