Grote chaos op het strand in Blankenberge

In Blankenberge is zaterdagnamiddag een massale vechtpartij uitgebroken op het strand. Tientallen mensen gingen elkaar te lijf, nog eens honderden anderen waren toeschouwers. Materiaal van strandbars, zoals parasols en stokken, werden gebruikt als wapen. De burgemeester van Blankenberge reageert aangeslagen. “De moed zakt me nu helemaal in de schoenen.”
Het gevecht brak uit ter hoogte van een strandbar aan de westkant van Blankenberge. Een jobstudent van de betrokken strandbar zag het allemaal gebeuren. “Er zat een groepje franstalige jongeren die al heel de dag vervelend aan het doen waren”, zegt jobstudent Vinnie.

“Ze zaten heel de tijd op ons stuk privéstrand van onze bar. Ook hadden ze loeiharde muziek bij. We hebben hen meerdere keren gevraagd om die boombox stiller te zetten. Maar keer op keer gaven ze een draai aan de volumeknop, om ons te tergen en om ons uit te dagen. Toen ik dreigde hun muziekinstallatie af te nemen, begonnen ze ons uit te dagen. Niet veel later kreeg het groepje bijval van andere franstalige jongeren en dan is het uit de hand gelopen.” Er brak heuse chaos uit. “Het leek wel een oorlogszone, we hebben dat nog nooit meegemaakt.”