Enorme explosie in Beirut lijkt net een atoombom

In de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet heeft dinsdag aan het einde van de middag een enorme explosie plaatsgevonden. Volgens de Libanese minister van Volksgezondheid zijn er veel gewonden gevallen en is de schade in de omgeving enorm.

Lokale media hebben het over mensen, die bedolven zijn onder het puin en gewond zijn geraakt door brokstukken. De gigantische knal zou in bijna heel de stad zijn gehoord of gevoeld. In sommige delen zou de elektriciteit zijn uitgevallen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is ontploft.

Op videobeelden is te zien hoe na de ontploffing een grote rookwolk opstijgt boven de stad, gevolgd door een grote schokgolf. Ooggetuigen vanuit verschillende plekken in Beiroet melden dat tot op 10 kilometer ruiten van gebouwen zijn gesneuveld. Bekijk de verschillende beelden hieronder: