Jeroen uit Wageningen weigert orders van de politie. Dan maar de harde aanpak

Bij een demonstratie gistermiddag in het centrum van Wageningen heeft de politie in totaal 51 personen aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep van ongeveer 200 demonstranten, meldt de politie zondag. Een grote groep demonstranten van Nederland in Opstand vertrok uit Utrecht, waar een demonstratie verboden was. Het zou daarbij gaan om een kern supporters van een groot aantal voetbalclubs uit Nederland. De demonstranten verzamelden zaterdagmiddag eerst met auto’s bij parkeerplaats Bloemenheuvel langs de snelweg A12 om vervolgens doelgericht naar Wageningen te rijden.

Toen de politie de mensen de opdracht gaf weg te gaan, hadden sommige mensen daar een beetje moeite mee. Zo ook Jeroen, die het moeilijk vond om te luisteren. Ome agent moest hem daarom ook even op zijn vingers tikken.