Dronken boze vader rijdt met enorme snelheid basisschool binnen

Het schoolplein van speciale basisschool ’t Palet in Grootebroek ligt er uitgestorven bij, the day after. In een hoek van het plein een paar geschokte leerkrachten. Verder vooral media. Geen ouder te zien. De toegangsdeur van de school is dichtgetimmerd, het hek waar de avond ervoor tijdens het eindfeest van groep 8 een auto dwars doorheen ramde, is verbogen. Maar in de school is al heel veel opgeruimd, aldus directeur Rob Narold, die vanzelfsprekend ’een hele slechte nacht’ heeft gehad.

Op woensdag besloot een dronken vader die een conflict had met de school om op klaarlichte dag door de school heen te rijden. Hij kwam uiteindelijk 10 meter verderop tot stilstand. Een politiewoordvoerder verwacht dat de 55-jarige man vernieling van het gebouw en poging tot doodslag ten laste zal worden gelegd. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Maar de kans dat er een kind aanwezig was daar was heel groot…