Amerikaanse toestanden in de stad van Brussel, Belgie

Wereldwijd zijn er opnieuw tienduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen racisme en politiegeweld in het kader van Black Lives Matter. In Nederland werd gedemonstreerd in Zwolle, Amsterdam, Rotterdam en Maastricht, maar ook in tientallen andere Europese steden hebben mensen betoogd.

Met spandoeken en protestborden werd geprotesteerd onder meer in Rome, Milaan, Barcelona, Londen en Brussel. In Madrid, Kopenhagen en Boedapest verzamelden zich duizenden betogers bij de ambassades van de Verenigde Staten.

In Brussel verliep de demonstratie zelf op het Poelaertplein rustig, maar daarna liep het uit de hand. Zeker 150 mensen zijn opgepakt. Betogers stichtten brandjes en plunderden winkels, onder meer van grote modemerken. De politie werd bekogeld en voerde charges uit.