Politie arresteert hardhandig minderjarige die niet meewerkt

Het is voor de politie altijd een lastige zaak als ze niet hard genoeg optreden. Want in voorgaande filmpjes werd al duidelijk, dat als je niet hard optreedt, de mensen zo spotten met de politie. Het is daarom belangrijk dat agenten dominantie opstrijken en daardoor soms wat harder moeten ingrijpen.

Dagelijks worden agenten nog wel eens belaagd omdat ze te soft ingrijpen en of bang zijn dat ze te ver gaan. Nu is er een discussie op het internet ontstaan om de onderstaande beelden. De twee minderjarigen jongens zouden te hard aangepakt zijn door de politie in Crooswijk.

In Amerika zijn er al dagen lange rellen omdat de politie racistisch zou zijn en daardoor steeds getinte mensen om het leven komen door de politie. Nu is er een discussie dat de politie Marokkanen en Turken ook harder zouden aanpakken en er meer etnisch geprofileerd wordt. Wat vinden jullie er van?