Politie schiet op man met hakbijl in Scheveningen

Politieagenten hebben donderdagavond een man met een hakbijl neergeschoten op de Neptunusstraat in Den Haag. De man heeft tenminste één persoon verwond en schade aangericht in de straat. ,,Hij sloeg in op een passerende fietser”, zegt een bewoner die het allemaal zag gebeuren.

Het incident vond plaats rond 19.00 uur en is door meerdere wijkbewoners gezien. ,,Ik kwam net terug van mijn wandeling naar het strand toen ik iemand hoorde schreeuwen”, vertelt een buurtbewoonster die liever niet met haar naam in de krant wil. ,,Eigenlijk keek ik daar niet van op, want tegenwoordig schreeuwen ze wel vaker gekke dingen. Een oudere man fietste langs en die jongen begon uit het niets met een hele grote hakbijl op de rug van die fietser in te kleunen. Die man riep ‘Stoppen meneer, stoppen meneer!’ Toen ben ik keihard weggerend, want hij hoefde maar een stap te zetten of hij had mij ook te pakken. Daarna heeft een jonge knul de politie gebeld.”