Zelfs agenten hebben de hoop verloren en weten niet wat ze moeten doen als ze iemand zien hard gaan op Flakka

Artsen van het Dordtse Albert Schweitzer Ziekenhuis waarschuwen voor de ‘zombiedrug’ flakka. ,,Het is een middel dat eigenlijk niet veilig gebruikt kan worden”, stelt het ziekenhuis, nadat er vorige maand twee patiënten in ernstige toestand binnen waren gebracht op de spoedeisende hulp. Flakka staat in Amerika ook wel bekend als de ‘zombiedrug’. Het gebruik van het middel waaide dit jaar over naar Europa. Wie op Google zoekt naar flakka, vindt filmpjes van drugsgebruikers die zich door ruiten werpen en voor aanstormende auto’s springen. “Patiënten raken volledig buiten zichzelf en wanen zich onkwetsbaar, alsof ze de Hulk zijn”, vertelt SEH-arts Merel Willeboer, die in beide situaties de patiënt behandelde.

In Nederland komen zulk gevallen nog niet heel veel voor, maar als ze voorkomen weet zelfs de politie niet eens wat ze moeten doen. Op de beelden is te zien hoe agenten om de persoon heen staat en toekijken hoe de man zich helemaal aan het kapot spacen is op de drug.. Bekijk de beelden hieronder: