Twee mannen roven geldautomaat in Jumbo leeg terwijl winkelpersoneel alles filmt en bang zijn

Winkelpersoneel en klanten van de Jumbo aan de Winkelwaard in Alkmaar stonden woensdagavond ineens oog in oog met twee gewapende overvallers. ”Achteruit, allemaal achteruit”, schreeuwt een van de overvallers naar klanten en winkelpersoneel. Een van de aanwezigen filmde hoe de mannen op agressieve wijze eisen dat er geld uit een mobiele automaat wordt gehaald.

De daders sloegen rond 19.50 uur toe, net op het moment dat twee medewerkers de geldautomaat willen legen. Op de beelden is goed te zien hoe de twee overvallers het winkelpersoneel bedreigen met een vuurwapen, al dan niet echt. Een mannelijke medewerker van de supermarkt krijgt een klap in zijn nek. De gezichten van de verdachten zijn niet te zien, want ze dragen beiden een zwarte integraalhelm.