De avond dat bokslegende Mike Tyson zijn totale zelfbeheersing verloor

Dat Mike Tyson een levende legende is weten de meeste boks liefhebbers wel. Mike Tyson heeft in zijn carriere een aantal momenten gehad dat hij helemaal over rooie ging en dat hij buiten beheersing was. Mike Tyson groeit op in de getto van New York. Zijn vader verdween toen hij twee jaar was, zijn moeder overleed toen Tyson 16 jaar was. Vanaf dat moment raakt hij verstrikt in het criminele wereldje en zit hij af en aan in de jeugdgevangenis. Op 18-jarige leeftijd maakt Mike Tyson de overstap naar het professionele boksen. Hij valt gelijk op door zijn aanvallende, agressieve stijl van boksen. Al in zijn eerste wedstrijd in maart 1985 maakt hij indruk door in de eerste ronde Hector Mercedes knock-out te slaan. Zijn trainers geven gelijk aan om vol voor het kampioenschap te gaan.

Op 28 juni 1997 krijgt Mike Tyson in Las Vegas revanche voor zijn verloren partij. Holyfield geeft Tyson een kopstoot waardoor een oude wond openbarst. In de derde rond begint Tyson zonder gebitsbeschermer, maar de scheidsrechter eist dat hij het mondstuk indoet. Na hervatting van de wedstrijd, pakt Holyfield Tyson vast. Daar is Tyson niet van gediend en bijt Holyfield in het oor. Na overleg met de scheidsrechter wordt de wedstrijd hervat en krijgt Tyson twee punten aftrek. Mike Tyson is echter zó woedend dat hij de eerste de beste aanval opnieuw in het oor van Holyfield bijt.  Vervolgens breekt de hell los.