Treinpassagier bespuugt conductrice in het gezicht op Amersfoort centraal en wordt aangehouden

Een conductrice is zaterdagmiddag door een man in haar gezicht gespuugd op Amersfoort Centraal. De man werd agressief, bespuugde haar meermaals en sloeg haar met zijn vuist in haar gezicht. De conductrice was gewoon aan het werk, laat de Politie Amersfoort weten. De vrouw bevond zich op het wachtperron toen een man haar kant op kwam lopen. De conductrice keek de man aan, ervan uitgaande dat hij iets wilde vragen.

De man zei dat de conductrice voor zich moest kijken, zich niet met hem moest bemoeien en normaal moest doen. Toen ze hier wat van zei, kwam de man dreigend op haar af. De conductrice gaf aan dat de man afstand moest houden. Hierop spuugde de man de vrouw in haar gezicht. De man werd steeds agressiever, spuugde nogmaals in haar gezicht en sloeg haar met zijn vuist in haar gezicht.