Jort Kelder wordt kapot gemaakt op social media: “We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden”

Jort Kelder zit al sinds de lockdown veilig in zijn tweede huis op Terschelling. Hij vindt dat hij daar meer recht op heeft dan andere toeristen, want hij betaalt veel belasting, zegt hij tegen Omroep Friesland. “Ik ben geen toerist. Ik betaal meer belasting voor mijn huis dan de Terschellingers, ongeveer 50 procent. Ik vind dat ik daarom hier ook zeker mijn rechten heb. Dit is gewoon mijn huis, ook al ben ik hier niet 365 dagen per jaar”. Een keer per week moet hij naar Amsterdam voor een liveprogramma, maar verder ziet hij niemand.

Tijdens een interview op de radio met omroep Fryslan sprak hij over het corona virus. Echter kreeg hij enorm veel kritiek over zijn manier van spreken. ”Hoeveel economische schade is het redden van mensen die daarna waarschijnlijk binnen twee jaar dood waren gegaan waard? Laten we wel wezen, we zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat klinkt vrij hard, maar het is statistisch wel wat er gaande is.” Dit viel bij veel mensen niet in de smaak en vuurden er op los op social media. Reacties als: ”Ik hoop dat als ik 80 ben dat alle Jort Kelders overleden zijn aan een virus” of ”Jort Kelder is een ongelofelijke omhooggevallen klootjeuris”…. Bekijk de beelden hieronder. Wat is jou mening hierover?