Amerikaan probeert 18.000 desinfecterende handgels voor veel geld door te verkopen – hij moet ze doneren

We maken op dit moment onzekere en ongewisse tijden door. Echter, tijdens alle moeilijke tijden zijn er altijd mensen die misbruik van de situatie proberen te maken, Matt Colvin is hier een voorbeeld van. Samen met zijn broer Noah kocht hij duizenden desinfecterende handgels en doekjes bij nabijgelegen supermarkten.

In veel landen is er een tekort aan maskers en desinfecterende handgels.

Op de website van de RIVM valt te lezen dat je bij voorkeur je handen wast met stromend water en vloeibare zeep. Klik hier voor meer informatie.

Mensen waren geschokt toen ze de prijsverhogingen voor deze twee producten zagen op verschillende websites, zoals bijvoorbeeld op Amazon. Maar wat Matt en Noah Colvin probeerden te doen, heeft miljoenen mensen boos gemaakt, aldus The New York Times.

Ze gingen langs supermarkten en winkels in de staten Tennessee en het naburige Kentucky, toen de coronavirus epidemie begon. Het doel: zoveel mogelijk desinfecterende handgels, doekjes en maskers te kopen.

De broers wisten maar liefst 17.700 handgels te vergaren. Tegen woekerprijzen, tot wel 60 euro, plaatsten ze deze daarna op Amazon en Ebay. Hun plan viel echter snel in duigen. Ze worden verdacht van illegale verkoop en speculatie.

Matt verloor zijn verkooplicentie op Amazon en eBay en het verhaal ging viraal nadat o.a. de New York Times erover berichtte. “Het was nooit mijn bedoeling om essentiële medische benodigdheden buiten het bereik te houden van mensen die ze nodig hadden,” vertelde hij in tranen aan de krant.

Na de publicatie ontving hij duizenden haatreacties en zelfs doodsbedreigingen. Afgelopen zondag schonk hij uiteindelijk alles weg, twee derde in Tennessee en de rest in Kentucky.

Dit wil echter niet zeggen dat hij niet vervolgd zal worden. Autoriteiten zijn een onderzoek begonnen; het aanbieden van producten tegen woekerprijzen is illegaal in de staat Tennessee.

Voor meer informatie over het nieuwe coronavirus kun je hier klikken om naar de site van het RIVM te gaan.