19-jarige verdrinkt voor ogen van z’n vrienden – die hem filmden in plaats van te helpen

Vandaag de dag zijn we veel te veel bezig met onze telefoons. En ik vind dat dit leidt tot vervreemding en in sommige gevallen, onmenselijkheid. In extreme gevallen brengt het niet alleen onszelf in gevaar, maar ook wanneer anderen in gevaar zijn zien we het vaak niet omdat we te druk bezig zijn met onze schermpjes.

Onlangs gebeurde een drama in India, toen een 19-jarige verdronk in het bijzijn van zijn vrienden, terwijl een van hen alles filmde met zijn gsm. In het filmpje valt te zien hoe een jonge man in een meer springt in Kalaburagi zonder dat hij kan zwemmen. Eerst lijkt het alsof hij weet wat hij moet doen om zich te redden, maar kort daarna krijgt hij moeite om boven water te blijven, meldt New Indian Express.

De jonge man probeert te overleven en naar land te zwemmen, maar krijgt zijn hoofd niet uit het water. Op hetzelfde moment staat een van zijn vrienden te kijken zonder iets te doen.

Op een bepaald moment lijkt het erop dat hij alsnog gered zal worden, maar uiteindelijk lijkt hij te drinken. Hij stak tevergeefs nog zijn hand boven water, maar niemand van zijn vrienden bewoog om hem te helpen, meldt Caracol News.

De jongeman verdronk uiteindelijk, tot grote droefheid van de hele Indische bevolking, die niet kan begrijpen dat niemand iets deed om hem te redden.

Volgens de krant La Tribuna de Mexico onderzoekt de politie de zaak.

We mogen nooit stoppen met bewustzijn te verspreiden hierover. We moeten naar een maatschappij waarin we anderen helpen, in plaats van extreem egoïsme de bovenhand te laten nemen.

Zoiets mag nooit gebeuren!