Overvaller berooft 77-jarige aan geldautomaat – maar de oude bokser jaagt hem weg met vuistslag

De idee dat er mensen bestaan die doelbewust ouderen viseren en hen proberen te overvallen, doet mijn bloed koken. Kinderen of ouderen aanvallen is een van de meest laffe daden. Maar in dit incident, die werd vastgelegd op camera, toont een 77-jarige man aan een overvaller dat hij er de verkeerde persoon heeft uit gekozen. De video, vrijgegeven door de politie van South Wales, toont hoe de oudere man uit zijn wagen stapt om geld af te halen in een bankautomaat.

Het is donker buiten en er is niemand in de buurt, tot er een onbekende opdaagt en de oude man begint te duwen en zijn portefeuille steelt. Maar de kwieke gepensioneerde duwt hem van zich af en slaagt erin om zijn geldbeugel terug te pakken, en daarna geeft hij hem een rake vuistslag.

De moedige opa, Trevor Weston, vertelt aan BBC News over de nare ervaring.

“Ik haalde 25 dollar af en had net mijn portefeuille terug in mijn broekzak gestoken toen die kerel uit het niets kwam opgedaagd en zei “Geef me je geld of ik steek je neer,” vertelt Trevor.

“Toen hij eiste dat ik mijn geld moest geven, antwoordde ik, ‘wat zeg je, makker? Wil je misschien dit?” en ik gaf hem een rake klap.

“Het is goed dat er geen geluid te horen is op het filmpje, want ik heb erg zitten vloeken.”

Trevor, die beweert nog nooit betrokken geweest te zijn in een gevecht, zegt dat de overvaller het hazenpad nadat hij de klap had gekregen.