Muay Thai sporter deelt elleboog uit, hoe de scheidsrechter reageert gaat de wereld rond

Thaiboksen (Thai: muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is niet enkel meer in Thailand populair, maar over de hele wereld wordt deze sport actief beoefend. Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte muay Thai ontstaan.

Nu vinden er in Thailand, voornamelijk Bangkok regelmatig gevechten plaats die voor kijkers zijn. Deze vent incasseerde een nogal harde elleboog maar de reactie van de scheidsrechter gaat de hele wereld rond. Hij voorkwam namelijk dat de hoofd van meneer keihard tegen de grond kwam. Geef hem zijn bonus! Hulde! Bekijk de beelden hieronder: