Tibetaanse Mastiff lijkt oudere wolf te beschermen tegen hongerige roedel

De Tibetaanse mastiff stamt uit Tibet en wordt soms als een van de oudste hondenrassen van het oosten vernoemd. De Tibetaanse mastiff is een grote, zeer krachtige hond. De Tibetaanse mastiff had vroeger vooral als taak om de kloosters van de monniken en de tenten van de nomaden te beschermen tegen indringers. Vandaag de dag worden ze nog steeds gebruikt om de kudden te beschermen tegen grote roofdieren zoals wolven, beren en luipaarden.

Deze Tibetaanse Mastiff gaat op dit moment over het internet omdat hij een oude wolf zou beschermen zodat die als eerst rustig zijn maaltijd kan eten. De anderen wolven lijken niet tegen de grote Mastiff op te kunnen en schrikken af. Wat een enorm beest is het ook. Wij vinden het een bijzonder mooie beest! Bekijk de beelden hieronder: